EAT WHOLE FRESH RIPE RAW ORGANIC PLANT-BASED FOODS ;-)

Consultati si paginile informative de mai jos!

food combining

 REGULI PT. O DIGESTIE OPTIMA


CONSERVAREA ENERGIEI PRIN PROCESUL DE DIGESTIE ESTE CHEIA VINDECARII ORICAREI BOLI. Energia este factorul cel mai important in recastigarea sanatatii, aceasta trebuie conservata cu orice pret, nu irosita pe digestie.

INCEPETI MASA CU ALIMENTELE CELE MAI BOGATE IN APA.

MESTECATI FOARTE BINE MANCAREA INAINTE DE A O INGHITI. Absorbtia, asimilarea si utilizarea nutrientilor din alimente se face la nivel molecular. Cu cat este mai lichida mancarea cu atat absorbtia se face mai repede si mai eficient. Smoothie-urile se fructe sau legume sunt cea mai buna metoda de a lichidifia mancarea. Blenderul este cea mai importanta ustensila electrocasnica din bucataria mea. O salata lichida se digera in 15-20 minute, pe cand o salata normala in 30-60 minute. Cu cat digestia se face mai repede, cu atat mai multa energie se conserva pt. vindecare.

CAND MANCATI ATENTIA AR TREBUI SA FIE 100% LA GUSTUL MANCARII.

VARIETATEA ESTE BUNA, PE TERMEN MAI LUNG!!! LA O MASA NU!!! INCERCATI SA MANCATI CAT MAI PUTIN DIVERSIFICAT IN CADRUL ACELEASI MESE.

 EVITATI SA BETI APA SAU ALTE LICHIDE IN TIMPUL SAU DUPA MESE.

NU MANCATI FRUCTE CRUDE, PROASPETE SAU USCATE IMEDIAT DUPA INGERAREA UNOR MANCARURI GATITE. Asteptati cel putin 30 minute.

NU MANCATI NICIODATA FRUCTE DULCI SAU USCATE CU SAU DUPA PROTEINE CONCENTRATE.


CELE 8 REGULI DE COMBINARE


1. Nu combinati alimentele amilacee (care contin amidon) cu cele acide. Acizii neutralizeaza mediul alcalin necesar digestiei amidonului, iar rezultatul este indigestie si fermentare. De exemplu: nu mancati paine, orez sau cartofi impreuna cu citrice, ananas, rosii sau alte fructe acre.
2. Nu combinati glucidele cu proteinele. Proteinele necesita un mediu acid pentru a fi digerate. Adica, nu mancati nuci, carne, oua, branza, etc. impreuna cu paine, cereale, cartofi sau fructe dulci.
3. Mancati un singur fel de proteina la o masa. Nu combinati nucile cu carnea, ouale cu branza, etc. Fiecare fel de proteina necesita secretia unor sucuri digestive aparte.
4. Nu combinati proteinele cu alimentele acide. Acizii din alimentele acide inhiba secretia acizilor digestivi necesari digestiei proteinelor. Proteinele nedigerate intra in putrefactie. Nu mancati citrice, ananas sau rosii impreuna cu carne, oua, branza, nuci.
5. Nu combinati proteinele cu lipidele (grasimile). Unele alimente, in special nucile, contin peste 50% grasimi si se digera in mai multe ore. Nu folositi nuci, carne, oua, branza impreuna cu ulei, unt, smantana, etc.
6. Alimentele care contin amidon nu trebuie combinate cu zaharuri. Nu mancati paine, cereale, cartofi cu fructe, miere, zahar sau alte dulciuri.
7. Pepenii nu se combina bine cu nici o alta categorie de alimente. Penenele galben, pepenele verde,etc.
8. Mancati un singur fel de aliment amilaceu la o masa. Asta nu pentru ca e o combinatie rea ci pentru a evita mancatul excesiv.



COMBINAREA FRUCTELOR

Fructele acide se pot combina cu cele sub-acide, iar cele sub-acide cu cele dulci.
Fructele din familia penenilor (pepene galben, pepene verde,...) nu se combina bine cu alte fructe.

Lista fructelor acide:

Lamai
Portocale
Limette
Grapefruit
Mandarine
Tangerine
Capsuni
Rodii
Ananas
Fructul pasiunii
Mere acre
Piersici acre
Struguri acri
Cirese acre
Prune acre
Afine

Lista fructelor sub-acide:

Mere
Pere
Mango
Papaya
Guave
Struguri
Kiwi
Piersici dulci
Smochine proaspete
Cirese dulci
Caise
Prune dulci
Zmeura
Mure
Nectarine
Kumquat
Dude
Paw paw

Lista fructelor dulci:

Toate fructele uscate (deshidratate)
Banane
Curmale prospete
Struguri dulci
Persimmon (curmale japoneze)
Papaya dulci
Mango dulci