EAT WHOLE FRESH RIPE RAW ORGANIC PLANT-BASED FOODS ;-)

Consultati si paginile informative de mai jos!

marți, 7 septembrie 2010

Rulada de scortisoara ( Cinnamon Roll )








Ingrediente:

1 cana faina de seminte de in
1 1/2 cana faina de migdale
4 lg-te scortisoara
1 praf sare de mare
2 lg boabe cacao macinate/ pudra cacao
1 cana curmale
6 lg unt cacao/ ulei cocos
1/2 cana nuci
vanilie

Preparare:
A venit toamna asa ca trebuia sa fac ceva bun cu multa scortisoara! Sa ne apucam de treaba:
Intr-un bol se amesteca faina de migdale cu faina de in, 2 lg-te scortisoara, cacaoa si praful de sare. In robot se amesteca curmalele inmuiate in prealabil in apa (cam 10-20 minute, apa nu se arunca!) cu un pic de apa de la curmale si cu vanilia. Jumatate din acest amestec se pune in bolul cu ingredientele uscate si se omogenizeaza cu mana. Untul de cacao se inmoaie. In amestecul de blat se pun 2 lg de unt de cacao si se amesteca. Blatul se intinde pe o hartie de copt cu mana sau cu o sucitoare. Pentru a nu se lipi blatul de sucitoare puneti o alta hartie de copt peste blat si apoi apasati cu sucitoarea. Se formeaza astfel un blat subtire (cam 3-5 mm) in forma dreptunghiulara.
La amestecul de curmale ramas in robot se adauga nucile, 2 lg-te de scortisoara si restul de unt de cacao. Crema astfel obtinuta se intinde peste blat uniform iar apoi se ruleaza blatul cu ajutorul hartiei de copt. Se da la rece cam 1-3 ore. Se taie felii si se serveste cu incredere!
Se poate prepara si sub forma de cupcakes dupa cum vedeti in ultima imagine.

13 comentarii:

  1. Asteptarea s-a meritat!! Arata nemaipomenit de gustos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea! Da, era si cazul sa mai postez o reteta dupa atata timp de absenta motivata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merita efortul Ramona! E delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata geniaaal :) . super, super, abia astept sa incerc.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Rulada mea troneaza simpatica in frigider . :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine!!!!
    Dar ce mult ne-ai mai lipsit Angi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @laura
    Ma bucur ca ai facut-o!!! Sa-mi spui cum a iesit!!!

    @iulia
    Mersi Iulia! Si voi mi-ati lipsit mie!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata reteta! Singura intrebare pe care o am este cum pot sa mananc si sa gatesc raw in vacanta? Plecam in vacanta si ma indoiesc ca voi putea sa mi hranesc raw familia.Aveti cumva sugestii/idei?

    RăspundețiȘtergere
  9. Angi draga, nucile le-ai hidratat in prealabil si apoi le-ai macinat sau le-ai macinat crude ? Merci mult .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La aceasta reteta le-am macinat crude! Dar se pot hidrata si apoi usca si apoi macina :) daca ai timp!

      Ștergere
  10. Merci mult ,Angi . O sa incerc chiar astazi. Arata minunat, de fapt ca toate celelalte retete ale tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc! Spor la gatit fara foc :) si pofta buna!

      Ștergere