EAT WHOLE FRESH RIPE RAW ORGANIC PLANT-BASED FOODS ;-)

Consultati si paginile informative de mai jos!

sâmbătă, 26 iunie 2010

LISTA FRUNZE COMESTIBILE 1



Pentru inceput am facut o lista micutza a frunzelor comestibile pe care eu le folosesc in smoothie-uri si salate:

1. Salata de capatana
2. Salata creata
3.Spanac
4. Macris
5. Salata romana
6. Kale (varza creata)
7. Stevie
8. Urzica
9. Papadie (frunze)
10. Telina (frunze)
11. Salata rosie creata
12. Morcov (frunze)
13. Spanac salbatic/Loboda salbatica
14. Menta
15. Ridiche (frunze)
16. Gulie (frunze)
17. Loboda verde si rosie
18. Oregano
19. Patrunjel (frunze)
20. Busuioc
21. Marar
22. Cimbru
23. Leustean
24. Tarhon
25. Rozmarin
26. Coriandru
27. Iarba de ceapa/arpagic
28. Salvie

In curand urmeaza o noua lista cu buruieni salbatice pe care le voi incerca (sa le studiez, sa le identific, sa le gasesc in zona mea, sa le culeg, sa le mananc) si flori comestibile.
Poate aceasta listutza va va fi de ajutor, eu am pus-o pe frigider si in fiecare zi fac smoothie cu un alt fel de frunze, pentru ca, dupa cum bine stiti, nu e bine sa consumam aceleasi verdeturi zi de zi! Ele trebuiesc consumate prin rotatie. Iar salatele de legume nu au farmec fara o planta aromatica condimentara... :)
Astept sugestii de la voi pentru urmatoarea lista!

24 de comentarii:

  1. Vin cu trei sugestii, chiar daca nu ma pot mandri ca sunt raw-food-ist, dar le mananc in salate:
    - frunze de cicoare (si cicoare comuna, si andive)
    - frunze de fenicul
    - frunze de napi

    Abia astept lista cu buruienile :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei, o initiativa nemaipomenita din partea ta, pe mine m-ai mobilizat deja, am scris si eu azi pe blog despre tema asta! In cartile doamnei Nita Ibrian gasesti foarte multe plante, a scris chiar si o carte (pe care eu nu am reusit sa mi-o procur) despre florile si fructele din flora spontana.
    Si eu as veni cu o sugestie, preferata mea, leurda!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Raluca si Mimi pt. sugestii. Ma voi documenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. E chiar util! Chiar cautam asa ceva! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare placere Immortalia! Ma bucur sa fi fost de folos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum am putut uita de leurda? E preferata mea primavara! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am mancat niciodata leurda pt. ca nu o pot gasi prin zona!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frunzele de sfecla si de telina sunt si ele bune, florile de salcam, florile de trifoi, bumbisorii, trandafirii si chiar freziile...iar la frunze salbatice se poate adauga potbalul....asta e tot ce mi-a venit in minte...

    RăspundețiȘtergere
  9. Aaaaaaaaaa...cu florile e alta poveste, alt episod :) urmeaza si ele candva...

    RăspundețiȘtergere
  10. Angi, la primavara trebuie sa facem cumva sa-ti trimit, la noi in zona e plin de leurda. Nici la tarani la piata nu gasesti? Vai, ce delicioasa e!

    Dintre cele de gradina nu ai pus frunzele de usturoi (daca tot vorbim de leurda) si prazul.

    Dintre cele salbatice, azi mi-a povestit mami cum manca in copilarie macris iepuresc, si mi l-a si aratat in gradina, are frunzele ca trifoiul, dar mai "inimioare" :D (Oxalis acetosella)

    RăspundețiȘtergere
  11. @raluca
    Chiar nu se gaseste pe aici leurda! Jur!
    Da, folosesc frunzele de ceapa verde, usturoi, praz...
    Macris iepuresc? Tre sa caut! Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Macrisul iespuresc e planta nemaipomenit de gustoasa pe care ti-am recomandat-o si eu si nu-i stiam numele decat in germana sau in latineste. Multumesc mult, Raluca!

    RăspundețiȘtergere
  13. 111 Herbs, Vegetables, Edible Flowers, & Fruit to Plant in Your Kitchen Garden....pentru documentare
    http://www.organicauthority.com/organic-gardening/organic-gardening/101-herbs-vegetables-edible-flowers-a-fruit-to-plant-in-your-kitchen-garden.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamna Ibrian mi l-a recomandat pe domnul dr. Ovidiu Bojor, care e unul dintre cei mai mari specialisti in fitoterapie pe plan mondial.
    Cred ca o sa-ti placa:
    http://www.formula-as.ro/2008/802/lumea-romaneasca-24/ovidiu-bojor-eu-nu-concep-notiunea-de-batranete-sunt-vesnic-tanar-9031 !

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Mimi! Doar recomandari de nota 10 primesc de la tine! Dupa ce am citit articolul am si comandat 3 carti ale dumnealui!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc pentru nota buna, m-am bucurat f. tare ca ti-a placut de d-l Bojor, eu il iubesc pur si simplu!! Si am uitat sa-ti recoman si patlagina (lata si ingusta), frunzele se pot manca in salata, iar semintele... mmmmhhh, parca sunt niste mini-alune!

    RăspundețiȘtergere
  17. :)))))))) Chiar acum ma interesam de patlagina :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  18. In curand nu mai avem nevoie de calculator, comunicam prin telepatie, hihihihi!
    Iar sucul care iese cand freci frunzele intre maini, e nemaipomenit la intepaturi de insecte. Am probat si la intepaturi de viespe, nu s-a mai umflat (cu ani in urma, am stat 3 zile in casa, ca nu am mai putut sa merg, dupa ce am calcat pe o viespe, iar crema cu cortizon prescrisa de doctor nu mi-a adus nici o alinare!)decat f. putin si durerile inceteaza la scurt timp dupa aplicare.

    RăspundețiȘtergere
  19. :) chiar asa Mimi!
    Si eu am fost intepata de o viespe mai demult si o saptamana am suferit, s-a umflat degetul mic de la mana de parca era minge de tenis! Pacat ca nu stiam atunci de patlagina!

    RăspundețiȘtergere
  20. Anul asta am descoperit-IARBA GRASA/GRASITA,de regula gradinarii o smulg si o dau la pasari/animale,are super proprietati,stiu ele animalele ce este bun,numai omul neglijeaza bunatatea pamantului care creste pe unde apuca,este super.
    LEURDA o gasesti daca ai prin apropiere padure de stejari,acolo ii place sa creasca in special.
    O descoperi usor caci are miros/gust de usturoi.
    De cativa ani am mai descoperit si aroma/propritatile bune ale SCHINDUFULUI,daca ai gradina iti pot trimite seminte.
    Frunzele de Sfecla rosie sunt bune.
    Oricum,sunt o gramada de bunatati oferite de natura,este de ajuns o deschidere mai mare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca bine zici tu Mihaela!!! Suntem prea tehnologizati si virtuali :) brainwashed!
      Cine se intoarce la natura are doar de castigat!!!
      Nu am gradina, eu plantez in ghivece pe balcon si pana acum nu am avut probleme doar cu semintele de lavanda si menta, care nu au vrut in nici un an sa incolteasca. Dar am luat menta de la cineva din gradina si a tinut peste iarna!

      Ștergere
  21. Fetelor, Angi si Mimi, va citesc si va iubesc! Am gasit atata informatie de calitate pe blog-urile voastre cat nu am gasit in mai mult de o luna ratacind in net, pe alte cateva zeci.
    Va pup pe suflete! Mi-am permis sa folosesc, oarecum modificata, expresia lui Florin Condurateanu...Imi sunteti tare dragi si va multumesc ca existati! Vin si eu sa va amintesc de untisor (acum la mine aici in Italia, unde locuiesc, deja a inflorit bine pentru ca iarna asta a fost tare blanda), de odolean (sau valeriana) si de gusa porumbelului. Sunt plante spontane deosebit de gustoase si mai ales benefice pentru sanatate. Nu stiu denumirile stiintifice (nu mi le amintesc acum) dar sunt sigura ca voi, istete cum sunteti le veti afla cautand in netul a toate stiutor sau in cartuliile voastre despre plantele spontane.
    Sa va tina Divinitatea sub ocrotirea Sa si sa aveti parte de tot ce este mai frumos, mai sanatos, mai bun de la viata, de la semeni! Un salut de iubire pace, lumina si armonie!
    Terra Mater

    RăspundețiȘtergere