EAT WHOLE FRESH RIPE RAW ORGANIC PLANT-BASED FOODS ;-)

Consultati si paginile informative de mai jos!

sâmbătă, 19 iunie 2010

ENZIMELE SI SANATATEA 1

Majoritatea oamenilor sunt constienti ca o alimentatie echilibrata este esentiala pentru o sanatate de fier, si ca o alimentatie proasta este asociata cu boli si probleme de sanatate. Cu toate acestea marile corporatii care detin controlul asupra majoritatii alimentelor vandute in comert reusesc sa furnizeze produse de proasta calitate fara nici o consecinta. Ei ambaleaza si comercializeaza produsele in functie de termenul de expirare si gust, nu in functie de valoarea lor nutritiva. In mare parte aceste produse au la baza plante modificate genetic ( sa fie mai usor de crescut si recoltat, mai usor de transportat si de procesat), iar adaugarea de chimicale pentru a prelungi termenul de expirare si supraprocesarea si suprarafinarea lor este un fapt la ordinea zilei.

Studiile stiintifice au dovedit ca o mare parte din nutrienti sunt distrusi prin procesarea termica a alimentelor (gatire). Prin urmare alimentele proaspete, crude, negatite, neprocesate sunt cele mai importante arme impotriva problemelor de sanatate, arme disponibile organismului uman!


Enzimele sunt definite ca un catalizator organic produs de celulele vii dar capabile sa actioneze independent. Enzimele sunt proteine complexe capabile sa induca schimbari chimice in alte substante fara a se schimba pe ele insele. Enzimele actioneaza doar asupra unor anumite substante sau grupuri de substante chimice. Fiecare fel de enzime are o temperatura optima la care actioneaza cu cea mai mare eficienta, si un mediu optim acid sau alcalin in care ele actioneaza. Actiunea enzimelor poate fi intarziata sau oprita de temperaturi prea mari sau prea mici, de prezenta unor saruri sau metale grele, de deshidratare sau radiatii ultraviolete. Au fost identificate cateva sute de enzime, dar se crede ca ar exista cam o mie prezente in mamifere.

Doctorul Edward Howell spune in cartea lui "Enzyme Nutrition" ca: "Viata nu ar exista fara enzime. Enzimele convertesc mancarea pe care o mancam in structuri chimice care pot trece prin membranele celulelor tractului digestiv, iar de acolo in sange. Mancarea trebuie intai digerata pentru a putea ajunge acolo."

Exista trei feluri (principale) de enzime: enzime metabolice (care efectueaza nenumarate sarcini in cadrul corpului nostru), enzime digestive (care digera mancarea pe care o ingeram) si enzimele prezente in hrana vie si cruda (care initiaza digestia, ajutandu-ne sa digeram mancarea). Enzimele metabolice si digestive se gasesc in corpul uman, iar enzimele din alimente sunt fabricate de catre plante. Consumand alimente bogate in enzime "vii" scutim corpul de munca in plus de a produce enzime digestive.


Prin incalzirea alimentelor peste 42 grade Celsius se distrug enzimele "vii" din acel aliment.

Fiecare avem un anumit numar de enzime in corp (cu care ne nastem), un fel de "cont de enzime" daca vreti, pe care corpul le foloseste la digestie si metabolism. Cand acest cont se goleste corpul nu mai poate functiona si acea persoana moare.


Unele alimente contin inhibatori de enzime. De exemplu lintea, fasolea si nautul contin inhibatorul numit tripsina care nu lasa proteinele sa fie digerate complet. Totusi acesti inhibatori pot fi dezactivati prin germinare. Nucile, migdalele si alunele se pun la inmuiat in apa timp de 8-12 ore (in functie de tipul nucii) pentru a distruge acesti inhibatori de enzime, pentru a putea fi digerate usor de catre organism.
Schimbarea enzimelor metabolice in enzime digestive inseamna mai multa munca pentru pancreasul nostru.

Din aceste motive eu am ales sa am o alimentatie predominant cruda. Organismul isi ia toti nutrientii necesari din fructe si legume, frunze si germeni (sprouts), nuci si seminte, apa. Daca vreti sa va simtiti vii mancati hrana vie!


go raw! stay raw! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu