EAT WHOLE FRESH RIPE RAW ORGANIC PLANT-BASED FOODS ;-)
!!!
THIS BLOG IN ENGLISH HERE !!!
Consultati si paginile informative de mai jos!

marți, 29 iunie 2010

BERE DE GHIMBIR


Demult nu am mai facut aceasta reteta, nu stiu cum am uitat de ea! Este o bautura mai mult racoritoare si revigoranta decat alcoolica! Sa nu mai vorbim de cat de sanatoasa este!!! La ce este bun ghimbirul aflati aici.

Ingrediente:

1 radacina de ghimbir (cam de 10cm)
2 lamai
apa plata
4-6 lg miere
1 l-ta drojdie uscata

Preparare:
Radacina de ghimbir se curata de coaja subtire maro si se da pe razatoare. Lamaile se storc. Intr-o sticla de 2L de plastic sau de sticla, cu ajutorul unei palnii se introduce mierea, ghimbirul ras si zeama de lamaie, apoi apa plata (sa nu fie rece!). Nu umpleti sticla pana sus! Se agita pana se dizolva mierea! Apoi intr-o canita se amesteca fulgii de drojdie cu putina apa calda si apoi se toarna prin palnie in sticla. Se mai agita un pic, se infasoara sticla intr-o patura sau se da intr-un loc cald sa stea 36-48 ore (poate chiar mai mult!) Dupa aceasta perioada se strecoara berea si se tine in continuare la frigider!
P.S. Daca vi se pare prea iute (e de la ghimbir) mai adaugati miere si apa! Concentratia de alcool e foarte mica (0,5?) dar puteti opta pentru suc de ghimbir, reteta o gasiti aici.

5 comentarii:

  1. Wow, minunata reteta Angi si multumesc ca ai mentionat si de reteta mea!

    RăspundeţiȘtergere
  2. eu am pus apa rece are ceva ce pot sa ii fac acum eventual sa o tin la cald ajutor mie ca am stricat reteta

    RăspundeţiȘtergere
  3. drojdie uscata, nu proaspata am pus, dar se poate si cu proaspata

    RăspundeţiȘtergere